روز جهانی استاندارد

روز جهانی استاندارد

روز جهانی استاندارد در نشست رؤسای مؤسسه های استاندارد بیست و پنج کشور در لندن چهاردهم اکتبر سال 1947 یا همان 22 مهر ماه شکل گرفت. شاید این سوال به ذهنتان خطور کند که استاندارد و یا استاندارد کردن به چه معنی است؟ به بیانی ساده می توان گفت که استاندارد نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجربه های بشری که به صورت قواعد، مقررات و نظام هایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفه جویی در اقتصاد ملی و حفظ سلامت و ایمنی عمومی به کار رود. حال باید بدانیم که چرا استاندارد برای کاربران تا این حد اهمیت دارد.

مزیت استاندارد

برخلاف تصوری که در میان مردم وجود دارد، استاندارد برای تولید کنندگان منفعت بیشتری نسبت به مصرف کنندگان دارد، اما این جمله به چه معنیست؟!
بسیاری از مردم بر این باورند که استاندارد فقط برای حفظ منافع مصرف کننده بوده البته این را باید گف که این نظر را نمی توان رد کرد، و استاندارد به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف کنندگان توجه دارد، اما استواری نظام صنعت و فن آوری نیز اهداف استاندارد محسوب می شد تا جائیکه می توان گفت که سود حاصل از رعایت استاندارد، برای تولیدکنندگان بیش از مصرف کنندگان است.

با اجرای قوانین و مقررات استاندارد، نقشه ها و طرح های مربوط به تولید محصولات بر اساس نظام دقیق بازیابی سریع، طبقه بندی و بایگانی می شود؛ همکاری میان واحدهای گوناگون هر سازمان یا کارخانه برای پیشبرد فرآیند تولید میسر می گردد؛ تفاهم کارکنان در مسائل فنی تحقق می پذیرد و سرانجام با تولید کالای کیفیت دار و بسته بندی مطلوب، رضایت مصرف کنندگان نیز جلب می شود.

روز جهانی استاندارد

استاندارد حقوق مصرف کننده

همیشه مردم نیازمند خدمات همدیگر بوده اند. از این رو، نیاز به کالاهای مصرفی و خدمات، نیازی ضروری است که هر گونه اختلال در تولید و توزیع آن، می تواند جامعه را به چالش بکشاند و افزون بر زیان های مادی، زیان های معنوی را نیز متوجه مصرف کننده کند. از این رو استاندارد حق مسلم مصرف کننده است.

تاریخچه استاندارد در ایران

در ایران برای اولین بار در سالهای 1324 و 1332 به لحاظ اهمیت یافتن نظارت بر ویـژگی ها و کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی هسته­ های تکامل یافته در موسسه به صورت یک اداره در وزارت بازرگانی شکل گرفت و در ادامه با تصویب قانون «تاسیس مؤسسه استاندارد ایران» مسئولیت­ها و چارچوب ­های مستقل در قالب هدفهای ملی تعیین و موسسه به صورت ساختاری مستقل شروع به فعالیت کرد.

عضویت ایران در سازمان بین‌المللی استاندارد ISO در سال 1343 تحقق یافت و به تدریج با عضویت در بیش از 106 کمیته فنی اصلی و فرعی و عضویت فعال و به عنوان عضو ناظر در 140 کمیته فنی اصلی و فرعی و پذیرش مسئولیت دبیرخانه کمیته ­های فنی ISO/TCI134 و ISO/TC217 و ISO/TC91، فعالیتهای آن، توسعه یافته است.

در آخر لازم است بدانید که تمامی محصولات پیام توزین اعم از باسکول های دیجیتالی، باسکول دیجیتال چرخدار، باسکول های تره بار، ترازو دیجیتالی میوه فروشی و غیره همگی دارای استاندارد بوده به همین دلیل استفاده از این باسکول های دیجیتالی سیار راحتی و آسودگی خاطر را از هر لحاظ برای کاربران و مصرف کنندگان گرامی به ارمغان می آورد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا